Sunday, October 25, 2009

~my brief moments of mental breakdown, haha..

salam..
cik dayah hanif ckp nak pg umah encik NHMS (bkn nama sebenar) hari ahad..
act, aku pon br sgt tau plan nak pg Ijok (bukan tempat sebenar) ni..
so, cakap kat dayah.. aku xnak pg, sebab aku takut dgn cg samaon (bukan sbb sebenar) .. haha

i said..
aku kirim kek je la dayah eh! aku byk gila keja ni..
dayah cakap..
nape plak xnak pegi, tahpapelaa ko ni..
die nak masak begedil dgn sambal tempe tau!
then i said..
(ish, dah main begedil2 plak ni, ganggu emosi aku ni)
yela2, doa2 la aku berjaya siapkan keja..then only i will ikut
(berlagak diva!)

pastu, when i tried to print my lab report..
apparently, dah kena makan virus..
so, i end up xde mood for the whole day.. keja 2 minggu tu weh!
mana tak menitik air mata.. haha
lepas tu, just melepak2 tgk TV dan ke hulu ke hilir rumah tanpa tujuan..
(note: mak xde, pegi umah makcik faridah)
sebelum mak pegi, agaknye dah xtahan tgk muka sugul aku yg serius mcm muka org nak terjun bangunan, mak pon kata..

nnt balik kang mak tolong taipkan assignment kamu ya??

(*nangis.. nangis*)


pastu malam tu,
while i was writing the lab report..
encik NHMS msg tny jd ke dtg umah die esok nye??

i reply..
aku tgh nervous breakdown ni?? ko serius nak suh aku dtg umah ko??
(yelaaa, kn la tny siap2.. kang tetiba aku buat perangai pelik, xke malu die dgn org kampung.. haha)
then, die tny..

ko pehal nak nervous breakdown plak??

then, i answered..

lab report kena viruss... uwaaaaaaaaaaaaa..

then, die reply..
So?

xtau kenapa.. aku terus tergelak2.. aku serius rasa kelakar..
(note: mak belum balik lg, kalo x, sure saya dah di angkut ke Hospital Klang, haha)
then, aku call Dayah.. cakap pasal So?
die sgt pelik kenapa aku gelak..
aku cakap..
ko xrasa kelakar ke dyh??
dayah cakap..
xpon??

pastu, cakap kat Rafique plak.. die pon sangat pelik aku rasa kelakar..

tp serius encik NHMS, aku rs kelakar..
berjaya gaklaa aku siapkan lab report dan tido awal mlm tu.. hehe..
thanks eh encik NHMS for your So?

6 comments:

mizz annie said...

shima, ak pn mcm dayah..
ak xrase mcm kelaka pon..
hahahaha..
tp bagusla..
trime ksh kpd NHMS yg bejaye memberi mud gembira pd shima yg tgh nerveous breakdown..

me love begedil said...

haha..
aku pon xtau nape..
tp aku rs kelakar..
haha..

p/s: sy masih dlm mood mental breakdown, :p

Forever Me said...

y?..still in da same mood?.hahah test td cmne?...

me love begedil said...

susah nak mam kak hana..
apa yg dibaca, semua xmasuk..
isnt that ironic??
haha

endase mumet said...

shima wth is going on?? hahaha...

dayah said...

shima..aku rase sambal tempe tu mcm takde je...bile la leh dapat makan.waaaaaaaaa..=(

 
template by suckmylolly.com