Saturday, October 30, 2010

~ Takers


Aku dah tengok semalam.
Best!!
Cannot help myself from rooting for all the takers. Siap boleh nak menangis mase AJ mati.
Oppsss, terspoil plak. Haha.


p/s: Kalau aku keliru nak tgk wayang mane, aku selalu tny kat pekerja kaunter tu. Tapi, aku masih berdendam pada yang suruh tengok 'Christmas Carol' tu. Grrr.


Tuesday, October 19, 2010

:'(







when I first saw this ad, I suddenly remember how I miss Penki.

I reaalllyy should go see psychiatrist or something.



video

Penki, I miss you lahhh. :'(

p/s: That video should be longer, but for some reason, hanya ni je yang dapat di upload. Dunno why. Sowii.

Ntahla ape point aku menangis lagi lepas baca nih. Dahla tu Shima oi!

Thursday, October 14, 2010

~my 10.10.10 experience


Pegi ke JB utk kenduri kawin Sheera, kawan seDiploma dan seIjazah aku.


Jauh jugak JB eh, haha.

Patutla dorg beria sgt nak bertolak pkol 6pagi, aku igt dorang nak mempermainkan aku. So, aku pon dgn niat xnak dipermainkan oleh mereka, keluar rumah pkol 6.45pagi.


Sampai JB dlm pkol 11.30 pagi, sesat larat adela 30 minit. So, dalam 12 lebih tu dah ade kat rumah Sheera. Rupanye, die pon baru lepas nikah. Die cakap kalau awal sket boleh tgk die nikah. Okla people, sila salahkan aku. :p


Makanan sedap, style macam pasar malam. Ade 5 jenis air, Bandung, Asam limau, Soya, Kartika dgn lagi 1 xingat. Dan, aku minum 3 jenis.

Yelaah, jauh2 datang xkan aku nak minum segelas je.


Pastu ade tau foo fah, panas2 lagi. Yummehhh.

Aku makan semangkuk je sbb dah kenyang.

Which is sangat rugiiiiiii, nak mintak tapau seganla plak. Haha.


Lepas kenduri, dorang ajak jalan ke Tebrau City, gaya macam kat Klang xde Jaya Jusco je.

Ishhhhhh. Nak xnak terpaksa la ikut. 1 lawan 3, mmg kompom i xmenang.


Gerak dari Jaya Jusco pkol 5 lebih, ttba mak call tny kat mana. Menggigil seluruh tubuhku, sebab janji dengan mak nak balik awal.

Tapi, makhluk2 gedik ni nak pegi Danga Bay la pulakkkkkkkkkkkk!!

So, gerak balik pukul 5.30 ptg, dengan harapan boleh smpai rumah pkol 9 selepas ditolak tambah masa ke toilet. Bak kata Syaarani, semua orang ade punggung subur (jijik pulak bila ditulis dalam perkataan).

Elok2 nak sampai Melaka, ttba jalan jem. Pheww, cepat2 aku suruh Daus ambik gambar nak send ke Kak Yong suh tunjuk kat mak. Kira macam penyelamat aku la. Bila mak tny, nape balik lambat sgt, aku ckpla jem kan.

Tak lama lepas tu, Syaarani dpt msg dr pakcik die cakap ade eksiden, 11 orang meninggal dunia. Terkejut la semua orang, cepat2 aku msg member2 aku yang ade potensi tengok Berita Utama. Dayah pon call xlama tu, cakap mmg eksiden 2 bas, 1 van dgn 3 kereta. Ahhh, sayu betul.

Dekat 3 jam duduk dalam jem, Nad smpai sakit2 pinggang, die pon mintak aku ganti memandangkan Syaarani tgh menahan nak pegi toilet. Haha.

Time sampai tempat eksiden tu, mmg menyayat hati betul. Divider jalan tu memang lunyai, nampakla bas terbalik semua. Pastu bahu jalan penuh orang, maybe keluarga mangsa kemalangan.

Sama-samalah kite doakan mereka yang terkorban.

Al-Fatihah.

ntah ape2 aku tulis, sbb nak cepat. Nak tgk Pucca! cuteeeeee.

 
template by suckmylolly.com