Sunday, May 8, 2011

Happy Mother's Dayyy, Makk!

Memandangkan esok ialah Hari Ibu, ptg td aku masakkan mak Nasi Ayam Hainan. Ni kira 'hadiah' aku kat mak la kan, memandangkan bajet tahunan aku yg semakin kurang disebabkan aku belanja merepek2 ms pg Jakarta mgg lpas. Haha.

Adik aku kata tak aci, sbb ayam tu mak aku yg beli pagi td. Pastu aku ckp, kalau aku tak masak, ade ke ayam tu pg goreng diri sendiri? Tak kan? Hahaha.

Aku cakap dgn mak td, 'mak, ni kira hadiah org bg mak la eh'. Pastu mak kata 'ok'. Haha. Senang je mak aku kan.

Ni first time aku dgn Ana buat Nasi Ayam Hainan. Nasi Ayam normal pon aku xpenah buat, ttba terus ke Hainan. Kelaasss kau Maria.

Aku guna pek permulaan Nasi Ayam Hainan tu je, mak beli dr makcik aku. Haha. Tu pon tunggang terbalik nak buat.

Adik aku, si Ana, aku suro letak pati limau 1 sudu kecik dlm sos, die belasah letak 1 sudu besarrrrr. Pastu die ckp aku tak ckp pon 1 sudu kecik. Kalau mcm tu, baik letak 1 senduk jah! Haha. Dahla jadi yang amat masam. Tapi, dah alter2 tmbah air la hape, boleh diterima la jugak rs die.

Haaa, setel dahh hadiah Hari Ibu aku, kira bahagian hadiah aku dan Ana dah setel. Pandai2 la Mira dgn Kyong nak bg ape. Aku ajak masak skali td, sombong. :p

Kepada Mak, Thanks for everything including the once in a while silent treatment. :p


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

3 comments:

Hidayah Hanif said...

fuiyoooo..gile kentang laa ngko joyahhh...kelasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Shima :) said...

Tak sehebat butter prawn ko, haha.

.::Hasanah Zulcefli::. said...

haha nk komen gak. silent treatment = hukuman paling ngeri kan

 
template by suckmylolly.com